Рибалка здійснював лов сітками

Співробітниками Державної екологічної інспекції у Луганській  області (далі - Інспекція) спільно з співробітниками поліції БПСПОП «Луганськ 1» імені Героя України Серія Губанова під час посилення заходів державного нагляду (контролю) з попередження та виявлення фактів порушення вимог природоохоронного законодавства у період нересту водних біоресурсів в 2021 році встановили факт грубого порушення правил використання об’єктів тваринного світу, а саме грубого порушення правил рибальства.

Місцевий 39-річний рибалка за допомогою заборонених знарядь лову на пруду-охолоджувачі №2 ДТЕК Луганська ТЕС м. Щастя Щастинського району Луганської області здійснював незаконний вилов живих водних біоресурсів. На місці скоєння правопорушення виявлено та вилучено один гумовий човен, сітка волосяна 480 метрів та живі водні біоресурси, у кількості 36 екз. Своїми діями громадянин порушив абз.2 п.3.14 та абз.1 п.3.15 Правил любительського та спортивного рибальства.

За даним фактом складено адміністративний протокол за ч.4 ст. 85 КУпАП, розрахована шкода, яка була заподіяна державі, склала 1989 грн., заборонені знаряддя лову вилучені. Матеріали справи направлені на розгляд до суду для притягнення правопорушника до адміністративної відповідальності.

Державна екологічна інспекція у Луганській області закликає всіх дотримуватись правил спортивного та любительського рибальства. У разі виявлення порушень, особи будуть притягнуті до відповідальності згідно з нормами діючого законодавства.


ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці