Звіти

Інформація про діяльність сектору державного ринкового нагляду

Протягом 8 місяців 2021 року проведено 31 планову перевірку характеристик продукції відносно автомобільних бензинів і дизельного пального різних марок, які постачають розповсюджувачі продукції та відповідно складено 31 акт перевірки характеристик продукції.

Виявлено 48 невідповідностей продукції встановленим вимогам (45 формальної невідповідності, 3 тимчасова заборона надання продукції на ринок) законодавства,  винесено 48 рішень про вжиття обмежувальних (корегувальних) заходів.

Рішення про вжиття обмежувальних (корегувальних) заходів, надані Інспекцією, суб’єктами господарювання виконуються.

Складено 1 протокол про виявлене порушення вимог статті 44 Закону України «Про державний ринковий нагляд і контроль нехарчової продукції» та статті 15 Закону України «Про загальну безпечність нехарчової продукції» та винесено 1 постанову про накладення штрафних санкцій відповідно до законодавства України на загальну суму 170000 грн.

Складено 3 протоколи про виявлене порушення вимог статті 44 Закону України «Про державний ринковий нагляд і контроль нехарчової продукції» та статті 15 Закону України «Про загальну безпечність нехарчової продукції» (створення перешкод шляхом  невиконання встановлених вимог посадових осіб, які здійснюють ринковий нагляд) та винесено 3 постанови про накладення штрафних санкцій відповідно до законодавства України на загальну суму 510000 грн.

Стягнуто в судовому порядку 170000 грн.

Відібрано три зразки продукції (А-92-Євро5-Е5, А-95-Євро5-Е5, ДП-Л-Євро5-ВО) за результатами висновків акредитованої лабораторії автомобільні бензини та дизельне паливо відповідають вимогам Технічного регламенту.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці