За незаконне розорювання земель природно-заповідного фонду України стягнуто шкоду у сумі 211690 грн. на користь держави

За незаконне розорювання земель природно-заповідного фонду України Державною екологічною інспекцією у Луганській області стягнуто шкоду у сумі 211690 грн. на користь держави.

Внаслідок неналежного виконання своїх обов’язків посадовими особами Кам’янскої сільської ради допущено порушення режиму охорони ландшафтного заказника місцевого значення «Кам’янський» загальною площею 515,4626 га, який розташований поруч із с. Кам’янка Новопсковського району та входить до складу природно-заповідного фонду України, що призвело до незаконного розорювання земельної ділянки площею 4,5 га, яке стало наслідком знищення природної рослинності вказаного Заказника. Шкоду завдану державі, за рішенням суду, Кам’янська сільська рада сплатила в повному обсязі.

Інспекція наголошує, що об’єкти природно-заповідного фонду створені з метою збереження природної різноманітності ландшафтів, генофонду тваринного і рослинного світу, підтримання загального екологічного балансу та забезпечення фонового моніторингу навколишнього природного середовища!

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці