Закликаємо громадян дотримуватись Правил любительського та спортивного рибальства та не порушувати чинне законодавство

12.01.2021 інспекторами Державної екологічної інспекції у Луганській області спільно з громадським інспектором з охорони довкілля Луганської області, разом з працівниками поліції Попаснянського ВП ГУМП у Луганській області були проведенні перевірки дотримання вимог природоохоронного законодавства щодо охорони та відтворення водних живих біоресурсів на території м. Попасна Луганської області, в ході яких встановлені факти грубого порушення правил рибальства, а саме:

На відстійнику який знаходиться поблизу вул. Парусовка м. Попасна Луганської області, місцеві мешканці за допомогою заборонених знарядь лову загальною кількістю двадцяти чотирьох саморобних «Косинок» здійснювали вилов живих водних біоресурсів, чим порушили абз. 2 п. 3.14 та абз.1 п. 3.15 «Правил любительського та спортивного рибальства».

За даними фактами складені два адміністративних протоколи, які передбачені ч.4 ст. 85 КУпАП. У громадян на місці скоєння правопорушення були виявлені та вилучені незаконні знаряддя лову двадцять чотири саморобних «Косинки» та живі водні біоресурси, а саме риба карась сріблястий - 3 шт. Розмір відшкодування заподіянної в наслідок незаконного добування водних біоресурсів буде розрахована згідно такси від 21.11.2011 № 1209 .

Матеріали будуть передані до Попаснянського районного суду для притягнення правопорушників до адміністративної відповідальності.

Державна екологічна інспекція у Луганській області закликає громадян дотримуватись Правил любительського та спортивного рибальства та не порушувати чинне законодавство.


ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці