ПрАТ «СО АЗОТ» у період з 28.05.2020 по 26.08.2020 року здійснювало скид зворотних (стічних) вод з очисних споруд Випуску № 1 в р. Сіверський Донець

За результатами проведених у червні та серпні 2020 року Державною екологічною інспекцією у Луганській області (далі – Інспекція) позапланових перевірок Приватного акціонерного товариства «Сєвєродонецьке об’єднання АЗОТ» (Далі – ПрАТ «СО АЗОТ»), на підставі звернення громадянина, Інспекцією здійснено розрахунок розмірів відшкодування збитків, заподіяних державі внаслідок порушення законодавства про охорону та раціональне використання водних ресурсів.

Під час проведення позапланових перевірок встановлено, що ПрАТ «СО АЗОТ» у період з 28.05.2020 по 26.08.2020 року здійснювало скид зворотних (стічних) вод з очисних споруд Випуску № 1 в р. Сіверський Донець з перевищенням затверджених нормативів ГДС забруднюючих речовин, що є порушенням умов дозволу на спеціальне водокористування та вимог п. 3 ч. 1 ст. 44 Водного кодексу України.

За даним фактом розраховано розмір шкоди, заподіяної державі в наслідок порушення водоохоронного законодавства ПрАТ «СО АЗОТ», що становить 27 тис. 578 грн. Підприємству направлено претензію для добровільної сплати збитків, заподіяних державі внаслідок порушення природоохоронного законодавства.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці