Запровадження оперативного контролю за додержанням вимог природоохоронного законодавства в рамках державного нагляду (контролю) як вирішення проблеми несанкціонованих скидів забруднюючих речовин у водні об’єкти

Державна екологічна інспекція у Луганській області (далі – Інспекція) не тільки суворо стежить за дотриманням екологічного законодавства підприємствами, установами та громадянами, а й активно бере участь у різноманітних заходах на тему екології, її покращення та вирішення екологічних проблем.

Так, головним спеціалістом відділу інструментально-лабораторного контролю Інспекції взято участь у всеукраїнській науково-практичній конференції з міжнародною участю «Майбутній науковець – 2020». До публікації надано тези дослідження на тему «Запровадження оперативного контролю за додержанням вимог природоохоронного законодавства в рамках державного нагляду (контролю) як вирішення проблеми несанкціонованих скидів забруднюючих речовин у водні об’єкти».

В дослідженні розглянуто проблему несанкціонованих скидів стічних та неочищених промислових вод у водні об’єкти. Проблема є актуальною, тому що виявити випадки несанкціонованих скидань стічних та неочищених промислових вод у водні об’єкти, відібрати на місці правопорушення проби та застосувати санкції до порушників можливо лише, якщо несанкціоновані дії відбуваються під час здійснення планового чи позапланового заходу державного нагляду (контролю).

В якості рішення даної проблеми запропоновано запровадження оперативного контролю в рамках державного нагляду (контролю), що дозволить вчасно виявляти несанкціоновані дії та оперативно реагувати на них.

З матеріалами конференції можна ознайомитись за посиланням http://dspace.snu.edu.ua:8080/jspui/bitstream/123456789/3735/1/Tezu_Naykovec_2020.pdf.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці