Інспекція продовжує активно реагувати на звернення та скарги громадян нашого регіону

Державна екологічна інспекція у Луганській області (далі - Інспекція) продовжує активно реагувати на звернення та скарги громадян нашого регіону.

Так, на адресу Інспекції надійшла скарга громадянки щодо недотримання вимог екологічної безпеки, не проведення ефективних і комплексних заходів щодо охорони навколишнього природного середовища, нераціонального використання природних ресурсів громадянином України на земельній ділянці, яка знаходиться в оренді на території Коломийчиської сільської ради.

Інспекцією, за участю заявника, здійснено позаплановий захід державного нагляду (контролю) щодо дотримання вимог природоохоронного законодавства.

В ході перевірки факти викладені у зверненні підтвердились.

Під час обстеження прибережної захисної смуги водного об'єкту, що розташований в адміністративних межах Коломийчиської сільської ради (біля с. Жовтневе в балці Реуха), Інспекцією встановлено незабезпечення орендарем заходів з захисту землі, а саме виявлено факт засмічення (псування) земельної ділянки промисловими відходами 4 класу небезпеки на земельній ділянці (відкритий ґрунт) що може призвести чи/або призвели до забруднення ґрунту, внаслідок їх несанкціонованого розміщення. Цей факт є порушенням вимог абз. 11 ч.1 ст. 35 Закону України «Про охорону земель», пункт «б» ч.1 ст. 96 Земельного кодексу України, ч. 7 ст. 33 Закону України «Про відходи».

Приватну особу, винну у правопорушенні притягнуто до адміністративної відповідальності за статтями  52 та 82 КУпАП України та винесено постанову на суму 510 грн.

Також Інспекцією здійснено розрахунок шкоди заподіяної державі відповідно до діючої методики, яка складає 423 грн. та направлено претензію на добровільну сплату.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці