На території Луганської області по теперішній час тривають масштабні лісові пожежі

Пожежа – страшне лихо. У переважній більшості випадків причиною виникнення пожеж є безпечність та нехтування елементарними правилами пожежної безпеки, халатність по відношенню до вогню та дотримання правил пожежної безпеки.

На території Луганської області по теперішній час тривають масштабні лісові пожежі.

Державними інспекторами з охорони навколишнього природного середовища Луганської області спільно з громадськими інспекторами з охорони довкілля Луганської області та мешканцями міст Сєвєродонецька, Лисичанська та Кремінна, в допомогу ДСНС з різних областей - 03.10.2020 - 04.10.2020 прийнято активну участь в гасінні лісових пожеж неподалік села Боровеньки Кремінського району. Спільними зусиллями на 8 осередках загорання лісової підстилки пожежу було локалізовано.

За даними головного управління ДСНС України в Луганській області станом на 10 годину 5 жовтня, вогнеборці продовжують долати вогняну стихію, приборкують полум’я та вкотре нагадують про виняткову важливість дбайливого ставлення до природи і обережного поводження з вогнем. За відносно короткий термін часу вогнеборці ліквідували пожежі на площі 14 420 га. Наразі продовжують працювати авіація ДСНС разом з наземними силами.

На жаль, проблема дотримання правил пожежної безпеки й досі залишається актуальною, бо помилкова впевненість у особистій безпеці людей присипляє у них пильність, а відтак ігноруються протипожежні вимоги.

Пожежа у лісі – страшна біда! Адже за лічені години може згоріти все, що вирощувалося десятки років. Будьте обачними і відповідальними, бережіть багатство, яке дарує нам природа!









ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці