Державний інспектор з охорони навколишнього природного середовища Луганській області в ході співбесіди з учнями наголосив, що лісова пожежа – надзвичайно непередбачуване і руйнівне явище

Тема виникнення лісових пожеж наразі особливо актуальна. Займання може виникнути як через спекотну погоду так і за «допомогою» людської недбалості чи необережного поводження з вогнем. Пожежі знищують десятки гектарів лісу та загрожують житловим будинкам.

Знайомство в шкільному віці з правилами поведінки на природі, зокрема з протипожежними правилами, дозволить сформувати стійку модель поведінки і вміння правильно орієнтуватися в ситуації, що створилася, зайняти активну життєву позицію.

На початку навчального року державним інспектором з охорони навколишнього природного середовища Державної екологічної інспекції у Луганській області було проведено інформаційно-освітню лекцію на тему: «Лісові пожежі» для школярів Лиманської загальноосвітньої школи.

Державний інспектор з охорони навколишнього природного середовища Луганській області в ході співбесіди з учнями наголосив, що лісова пожежа – надзвичайно непередбачуване і руйнівне явище, яке вражає своїми масштабами, наслідками та швидкістю розповсюдження. Неконтрольоване спалювання сухої рослинності створює загрозу життю людей, призводить до значної шкоди довкіллю (забруднення атмосферного повітря, зникнення рідкісних видів рослин, загибель комах, тощо). Дуже часто спалювання сухих рослинних залишків призводить до великомасштабних пожеж.

Також співробітник Державної екологічної інспекції нагадав, що у період високої пожежної небезпеки взагалі забороняється відвідувати лісні масиви та, тим паче, розкладати багаття.

Заняття з профілактики лісових пожеж допоможуть переконати дитину в тому, що від кожної людини, в тому числі, і від нього особисто залежить стан навколишнього нас середовища.


ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці