Інспекцією встановлено факт незаконного збуту водних біоресурсів

01.07.2020, в ході проведення позапланового заходу дотримання вимог природоохоронного законодавства, Інспекцією встановлено факт незаконного збуту водних біоресурсів. При перевірці громадянин не мав документів, які б підтверджували законність придбання водних біоресурсів та сертифікату якості.

На підставі вищевикладених фактів на правопорушника складено протокол про адміністративне порушення за ч.1 ст. 88-1 КУпАП та матеріал направлено на розгляд до судових органів, для прийняття рішення в межах чинного законодавства.

Інспекція і в подальшому вживатиме заходів щодо недопущення незаконної реалізації риби та інших водних біоресурсів на ринках, в засобах пересувної мережі та у невстановлених місцях на території Луганської області.

Недбале ставлення до природи руйнує навколишнє середовище. Але ж людство є невіддільною часткою природи, яка залучена в усіх її кругообігах і процесах. Тож, залишаючись наодинці з природою, люди повинні пам'ятати, що вони єдині, хто може зберегти всю гармонію і баланс в навколишньому живому світі.

 

Довідкова інформація:

      Законодавством передбачено адміністративну відповідальність за порушення порядку придбання чи збуту об’єктів тваринного світу. Зокрема, ч. 1 ст. 88-1 КУпАП визначає, що порушення порядку придбання, збуту чи розповсюдження об’єктів тваринного або рослинного світу тягне за собою накладення штрафу від 510 до 1700 грн з конфіскацією об’єктів тваринного або рослинного світу чи без такої.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці