Зі святом Вас, рибалки!

«Що може бути приємнішим ніж відпочинок біля водойми? Особливо вранці, коли над водою невеликий туман та тиша, коли ти на човні з вудкою і навколо ледве чутно хвилі від весел», - так думає будь-який рибалка і в цьому є значна частка правди. Рибальство є однією з найдавніших форм нашої господарської діяльності. Напевно відтоді, як людина навчилася ловити рибу, вона навчилася і філософствувати. Ніколи не знаєш, що на тебе чекає: тихий відпочинок чи активна та емоційна пригода, котрою бажаєш ділитись з усіма. Завжди сподіваєшся на повернення додому з уловом, відчуття глибокого задоволення та свого роду ейфорії.

Рибалка досі залишається для нас дуже важливим видом діяльності. Про це свідчать численні традиції та свята, які є найбільш улюбленими саме для сильної половини людства. Не дивно, що Міжнародне свято - День рибалки, що відзначається 27-го червня, виникло на території країни, де рибальству завжди приділялася особлива увага. Всесвітній день рибальства, або просто «День рибалки», був встановлений за рішенням Міжнародної конференції з розвитку та регулювання риболовлі, яка в липні 1984-го року проходила у Римі, Італії і став відзначатися на такому рівні з 1985-го року.

В цей день у багатьох країнах проводяться змагання з рибної ловлі, різні навчальні семінари. Заходи збирають, як рибалок з великим стажем, так і початківців любителів. Все частіше, в останні роки, можна побачити жінок серед учасників рибних змагань. Без сумніву, все більше людей розуміють, що рибна ловля — чудовий засіб зміцнення духовних і фізичних сил.

У це професійне свято Державна екологічна інспекція у Луганській області поспішає приєднатися до привітань на адресу всіх рибалок,  любителів і професіоналів, всіх, хто пов’язаний з налагодженою роботою цієї важливої галузі народного господарства. Здоров’я вам і благополуччя! Гарного улову та емоцій! Зі святом Вас, рибалки!

Принагідно нагадуємо про необхідність дотримання норм вилову, термінів заборони лову (добування) водних живих ресурсів, мінімального розміру риб та інших водних живих ресурсів, умов проведення спортивних змагань з рибальства і підводного полювання, районів дії, пам’ятаючи про дозволені та заборонені знаряддя і способи лову та інше  відповідно до вимог чинного законодавства, а саме:  «Правил любительського і спортивного рибальства» та інших нормативно – правових актів. 

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці