Державна екологічна інспекція приділяє велику увагу контролю за дотриманням вимог санітарних та законодавчих норм полігонів Луганської області

В Україні проблема сміття залишається катастрофічною, і це - не перебільшення. 90% всіх побутових відходів відправляються на полігони ТПВ.

За своїм складом полігони ТПВ багатокомпонентні, на них знаходяться різні види відходів з різних джерел. Це сміття всіляких установ і підприємств, житлового сектора, вуличне сміття, будівельне сміття. Все те, що не підлягає переробці і не може експлуатуватися вдруге. А це, на жаль, у нас велика частина всіх відходів. Також серед тонн сміття зустрічається: харчові відходи, макулатура, деревина, чорні і кольорові метали, шкіра, інші органічні залишки, гума, текстиль, скло, всілякі види пластмаси, побутові прилади. Крім того, можуть бути і такі небезпечні відходи як ртутні солі з батарей і градусників, карбонати фосфору з флуоресцентних ламп, токсичні речовини, що містяться у фарбах, лаках, розчинниках, аерозолях, акумуляторах, продуктах фармацевтики. Величезної шкоди навколишній природі завдає будівельне сміття: цемент, ацетон, покриття, металовмісних продукція.

Державна екологічна інспекція приділяє велику увагу   контролю за дотриманням вимог санітарних та законодавчих норм полігонів Луганської області.

Так, у червні 2020 року Державна екологічна інспекція у Луганській області намагалася здійснити позапланову перевірку дотримання КП "Сєвєродонецьккомунсервіс" вимог природоохоронного законодавства України у сфері поводження з відходами на підставі звернення громадянина Т., відповідно до статті 20-2 ЗУ "Про охорону навколишнього природного середовища", враховуючи погодження Державної екологічної інспекції України від 25.05.2020. Але до перевірки державні інспектори були не допущені підприємством. Про що було складено акт про недопущення на об'єкт перевірки позапланового заходу, протокол про адміністративне правопорушенння та винесено постанову про закриття справи. Документи направлено до Головного управління національної поліції у Луганської області для подальшого реагування.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці