Здійснено позапланову перевірку дотримання Лисичанською міською радою вимог природоохоронного законодавства України у сфері поводження з відходами

Стан навколишнього середовища є одним з головних факторів стану здоров'я людини. З навколишнього середовища ми споживаємо необхідні нам для життя ресурси - повітря, воду, їжу.

Тому дуже важливо відслідковувати всі зміни в навколишньому природному середовищу, адже навіть найменші і непомітні для людини зміни можуть привести до порушення природного балансу і появи небезпечних для здоров'я людини процесів.

У великій мірі це питання стосується звалищ безхазяйних відходів. Їхній шкідливий вплив не обмежується тільки неприємним запахом, воно набагато серйозніше і небезпечніше, ніж здається на перший погляд.

Сміттєзвалище - це серйозне джерело забруднення навколишнього середовища. У купі відходів проходять процеси розкладання, в яких беруть участь анаеробні бактерії. В результаті подібного процесу виділяється токсичний біологічний газ, одним з компонентів якого є метан. Внаслідок відбувається глибинне зараження грунту, смердюче повітря розноситься вітром на великі відстані. Крім того, якщо під звалищем знаходяться грунтові води, то вони практично отруюються. І найближчі водойми стають токсичними і небезпечними для людини, а грунт непридатний для використання протягом декількох сотень років після закриття звалища.

Державна екологічна інспекція приділяє велику увагу боротьбі та недопущенні появ несанкціонованих звалищ на території Луганської області.

Так, у травні 2020 року Державною екологічною інспекцією у Луганській області здійснено позапланову перевірку дотримання Лисичанською міською радою вимог природоохоронного законодавства України у сфері поводження з відходами на підставі звернення жителя м.  Лисичанськ Луганської області громадянина К.

В ході позапланової перевірки на території м. Лисичанськ виявлено стихійне сміттезвалище, а саме безхазяйні відходи по вул. Конгресів Яр (48.910843 38.454576), площею 198 м2, об’ємом 80 м3, що є порушенням п. «з», «и» ст.21 Закону України «Про відходи».

За результатами перевірки складено акт, надано припис щодо усунення  порушень вимог природоохоронного законодавства.

 

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці