Рубіжанським водоканалом сплачено у примусовому порядку збитки заподіяні державі внаслідок порушення вимог водоохоронного законодавства у розмірі 12,704 тис. грн

Під час проведення Державною екологічною інспекцією у Луганській області (далі – Інспекція) у 2018 році позапланових перевірок Комунального підприємства «Рубіжанське виробниче управління водопровідно-каналізаційного господарства» Рубіжанської міської ради (далі – Рубіжанський водоканал) встановлено, що підприємство здійснювало скид зворотних вод у р. Сіверський Донець з очисних споруд з перевищенням затверджених нормативів ГДС забруднюючих речовин, що є порушенням вимог п. 3 ч. 1 ст. 44 Водного кодексу України та умов дозволу на спеціальне водокористування.

За даним фактом Інспекцією у червні 2018 року нараховано розмір шкоди, заподіяної державі в наслідок порушення водоохоронного законодавства, що становить 12,704 тис. грн., Рубіжанському водоканалу направлено претензію для добровільної сплати, але підприємство відмовилось від добровільного відшкодування збитків заподіяних державі в наслідок скиду зворотних вод з очисних споруд у водний об’єкт з перевищенням затверджених нормативів ГДС забруднюючих речовин.

Інспекцією подано позовну заяву про стягнення збитків заподіяних державі внаслідок порушення вимог природоохоронного законодавства Рубіжанським водоканалом до Господарського суду Луганської області.

У травні 2020 року на підставі постанови про закінчення виконавчого провадження Рубіжанським водоканалом сплачено у примусовому порядку збитки заподіяні державі внаслідок порушення вимог водоохоронного законодавства у розмірі 12,704 тис. грн. 

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці