24 травня – Європейський День парків (European Day of Parks)

Парки дозволяють організувати гарний відпочинок і чудову розвагу. Зараз, наприклад, Європа-парк в Німеччині, серед парків розваг, є найбільшим і другим за відвідуваністю парком розваг в Європі після Діснейленду в Парижі. Він знаходиться в містечку Руст на федеральній землі Баден-Вюртемберг на південному заході Німеччини. Природні парки відрізняються від звичайних парків розваг. Вони не менш дивовижні і дуже цікаві, дозволяють доторкнутися до витоків живої природи і наблизитися до первозданних відчуттів радості життя.

Європейський День Парків був організований Федерацією ЄВРОПАРК (EUROPARC Federation) - це європейська організація, яка об'єднує охоронювані природні території в тридцяти шести європейських країнах. Проведений вперше в 1999 році, цей день тепер святкується щорічно по всій Європі 24 травня. Дата святкування була вибрана не випадково - саме 24 травня 1909 року в Швеції був створений перший з дев'яти Європейських Національних Парків. Відомо, що перший в світі національний парк Йеллоустоун був створений в 1872 році президентом Уліссом С. Грантом.

Сьогодні Європейський день парків символізує міжнародну солідарність територій, що охороняються. Свято організоване з метою підйому профілю заповідників Європи, а також для того, щоб викликати суспільну підтримку їх роботи. У цей день проводяться численні заходи на території і навколо заповідників, присвячених святкуванню природної краси Європи і її культурного надбання, висуваючи на перший план їх захист, як в даний час, так і в майбутньому.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці