Загибель водних біоресурсів (риби) на водному об’єкті поблизу с. Новокраснянка

Не дивлячись на важке становище в світі, та в Україні зокрема, Державна екологічна інспекція у Луганській області (далі – Інспекція) продовжує виконувати свої обов’язки, бо екологічний стан довкілля як ніколи потребує контролю.

Так, до Інспекції надійшов лист Управління Державного агентства рибного господарства у Луганській області, щодо загибелі водних біоресурсів (риби) на водному об’єкті поблизу с. Новокраснянка Кремінського району Луганської області.

Спеціалістами Інспекції було проведено перевірку тверджень, викладених у листі.

Під час обстеження території ставка № 4 поблизу с. Новокраснянка встановлено факт загибелі близько 7200 особин товстолобика, довжиною кожна в середньому по 33 см, по всьому периметру берегової лінії водного об’єкту.

Спеціалістами відділу інструментально-лабораторного контролю Інспекції здійснено відбір та проведено вимірювання складу та властивостей проб поверхневих вод.

За результатами вимірювань зафіксовано перевищення гранично допустимих концентрацій за показниками БСК5, завислі речовини та сульфати.

З метою інформування та необхідності встановлення причини загибелі водних живих біоресурсів на території водного об’єкту (ставок № 4) поблизу с. Новокраснянка Кремінського району Луганської області матеріали перевірки направлено листом до Головного управління Держпродспоживслужби в Луганській області.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці