Стягнуто 110 тис. 807 грн 00 коп. на користь держави за заподіяну шкоду

            Державною екологічною інспекцією у Луганській області стягнуто 110 тис. 807 грн 00 коп. на користь держави за заподіяну шкоду внаслідок забруднення та засмічення земельних ділянок Приватним акціонерним товариством «Біловодський маслоробний завод». Підприємством сплачено шкоду в повній мірі та розпочато ліквідацію наслідків засмічення та забруднення земельних ділянок.

        Нагадуємо, що на підставі звернення небайдужих громадян, у ході позапланової перевірки дотримання вимог природоохоронного законодавства Приватним акціонерним товариством «Біловодський маслоробний завод», були виявлені факти засмічення земель залишками будівельного сміття та забруднення ґрунту промисловими стоками. Таким чином підприємство порушило законодавство за статтями 35, 46 Закону України «Про охорону земель», ст.96, ст. 166 Земельного кодексу України, ст.ст. 17, 33 Закону України «Про відходи».

       Інспекція наголошує, що кожен відповідальний підприємець має планувати та вести свою діяльність у контексті збереження екологічної безпеки! Цей контекст включає зменшення техногенного впливу підприємства на навколишнє середовище, утилізацію відходів, планування раціонального використання обмежених та невідновлюваних ресурсів і відтворення відновлюваних, а також інші фактори, пов’язані з нюансами здійснення конкретної підприємницької діяльності. Простими словами, екологічно відповідальне підприємство має працювати таким чином, щоб не призвести до нанесення прямих або опосередкованих збитків навколишньому природному середовищу.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці