Актуальна інформація

Відповідно до Положення основними завданнями Державної екологічної інспекції у Луганській області (далі - Інспекція) є реалізація повноважень Держекоінспекції України у межах Луганської області.

Однією з функцій Інспекції є здійснення державного ринкового нагляду у межах сфери своєї відповідальності.

Державний ринковий нагляд – діяльність органів ринкового нагляду з метою забезпечення відповідності продукції встановленим вимогам, а також забезпечення відсутності загроз суспільним інтересам.

На сьогоднішній день в Україні прийнято законодавство про державний ринковий нагляд, яке повністю відповідає законодавству ЄС.

Інспекція, як один з органів ринкового нагляду забезпечує реалізацію європейських принципів здійснення ринкового нагляду в Україні з дотриманням вимог законодавства.

Підстави, межі повноважень та спосіб, за якими зобов’язані діяти посадові особи, що здійснюють державний ринковий нагляд відповідно до вимог статті 3 Закону України «Про державний ринковий нагляд і контроль нехарчової продукції», визначені саме в цьому Законі, Законі України «Про загальну безпечність нехарчової продукції», інших нормативно-правових актах, що регулюють відносини в цій сфері, в тому числі Технічних регламентах.

Об’єктом перевірки є суб’єкти господарювання, тобто виробник, його уповноважений представник, імпортер, розповсюджувач відповідної продукції.

Предметом перевірки відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 28.12.2016 № 1069 «Про затвердження переліку видів продукції, щодо яких органи державного ринкового нагляду здійснюють державний ринковий нагляд» є автомобільні бензини, дизельне, суднове та котельне паливо.

Метою здійснення ринкового нагляду є вжиття обмежувальних (корегувальних) заходів з відповідним інформуванням про це громадськості щодо продукції, яка при її використанні за призначенням або за обґрунтовано передбачуваних умов і при належному встановленні та технічному обслуговуванні становить загрозу суспільним інтересам чи яка в інший спосіб не відповідає встановленим вимогам.


ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці