Щодо порушень вимог природоохоронного законодавства ТОВ «Сєвєродонецький асфальтобетонний завод»

Починаючи з 2016 року на адресу Державної екологічної інспекції у Луганській області (далі – Інспекція) надходять чисельні звернення громадян щодо порушень вимог природоохоронного законодавства ТОВ «Сєвєродонецький асфальтобетонний завод».

У грудні 2016 року Інспекція здійснила перевірку вищевказаного підприємства, якою виявлені численні порушення природоохоронного законодавства.

За результатами перевірки підготовлено та направлено матеріали, а також позовну заяву про тимчасову зупинку промислового об’єкту ТОВ «Сєвєродонецький асфальтобетонний завод» по виробництву асфальтобетонної суміші на базі установки ДС-158 до моменту отримання документів дозвільного характеру до Окружного адміністративного суду міста Києва. Згідно з рішенням Суду 19.07.2017 позовні вимоги Інспекції задоволено у повному обсязі та підлягає негайному виконанню.

ТОВ «Сєвєродонецький асфальтобетонний завод» не виконувало рішення суду у добровільному порядку та самовільно здійснювало свою незаконну діяльність, продовжуючи справляти негативний вплив на здоров'я людей та стан навколишнього природного середовища, що 22 рази зафіксовано Інспекцією заявами до Сєвєродонецького ВП ГУНП в Луганській області.

З метою припинення злочину проти довкілля за зверненням Інспекції по факту невиконання рішення суду, під процесуальним керівництвом Сєвєродонецької місцевої прокуратури та слідчим відділом Сєвєродонецького відділу поліції, розпочато досудове розслідування у кримінальному провадженні № 12018130370000625 від 02.03.2018 за фактом умисного невиконання рішення суду посадовими особами ТОВ «Сєвєродонецький асфальтобетонний завод», за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 382 КК України, яке на теперішній час перекваліфіковане на ч. 2 ст. 382 КК України.

Відповідно до інформації від Головного управління Національної поліції в Луганській області станом на 10.01.2020 директору ТОВ «Сєвєродонецький асфальтобетонний завод» повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 382 КК України. Обвинувальний акт та матеріали направлено до Сєвєродонецького міського суду.



Довідково:

ч. 2 ст. 342 Кримінального кодексу України передбачає штраф від семисот п'ятдесяти до однієї тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або позбавленням волі на строк до п'яти років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці