18.12.2019 року в ході операції «Новорічна ялинка -2020» державними інспекторами у м. Рубіжному складено три протоколи

У природі кожне дерево, проживаючи відведений йому вік, займає певну ділянку і виконує певні функції, зокрема поглинає вуглекислоту і шкідливі речовини і виділяє в повітря кисень. Бажання просто бачити протягом різдвяних свят в кімнаті ялинку не може виправдати того, яку значну кількість кисню не потрапить в атмосферу із загибеллю кожного дерева і те, що дерево не зможе виконати призначених йому функцій в екологічній системі. Крім того, у соснових лісів своя, незвичайна енергія. Повітря, де ростуть сосни, чисте і насичене цілющими речовинами. Це дерево – дуже древня рослина. Про сосни складено багато легенд, і найкрасивіша з них говорить, що сосна - це зачарована прекрасна німфа. Для багатьох народів вона є символом народження, безсмертя і вічного життя, допомагає у виконанні заповітного бажання. Сосна містить фітонциди, які позитивно впливають на органи дихання. Вони очищають і знезаражують повітря. А ефірне масло сосни допомагає в лікуванні нервових розладів і психотерапії. У складі сосни величезна кількість мікроелементів і вітамінів: К, В1, В2, Р, аскорбінова кислота, каротин і дубильні речовини. Езотерики кажуть, що енергію сосни можна порівняти з сильним духом людини. Сильна аура сосни допомагає впоратися з вирішенням важливих питань, позбутися стресу і роздратування. Тому, ми повинні прагнути зберегти це прекрасне дерево. Існує багато альтернатив живій сосні. Це може бути і штучна ялинка, ялинкові букети, ялинки в горщиках та імпровізації на тему ялинки.


Штучна ялинка може бути використана ще багато років і її точно ніхто не рубав. Тим більше, асортимент штучних ялинок значно більше, ніж асортимент живих.

Наближається чарівне, саме довгоочікуване і всіма улюблене свято – Новий рік. Звичайно, головним атрибутом новорічного свята є новорічна ялинка. І, як завжди, починається браконьєрське вирубування ялин і сосен навколо міст. Так, 18.12.2019 року в ході операції «Новорічна ялинка -2020» державними інспекторами з охорони навколишнього природного середовища Луганської області у м. Рубіжному складено три протоколи про адміністративні правопорушення за ст. 88-1 Кодексу України про адміністративні правопорушення, які будуть спрямовані до суду для прийняття рішення щодо притягнення правопорушників до відповідальності.

Вкотре попереджаємо, що за порушення порядку придбання чи збуту об’єктів рослинного світу (новорічних ялинок) без документів, що підтверджують законність їх придбання, передбачена відповідальність згідно зі статтею 88-1 Кодексу України та тягне за собою накладення штрафу від 510 до 1700 гривень з конфіскацією об’єктів рослинного світу чи без такої. За аналогічне правопорушення в межах природно-заповідного фонду сума накладеного штрафу складає 1700-3655 грн.

Державна екологічна інспекція у Луганській області закликає кожного задуматися про збереження лісу. Ліс – це наше багатство, це дорогоцінний ресурс, створений самою природою.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці