ВСТАНОВЛЕНО ЗАБОРОНУ НА ВИЛОВ РИБИ У ЗИМУВАЛЬНИХ ЯМАХ


З першого листопада, до закінчення зимового періоду, заборонено промисловий та любительський і спортивний вилов риби на зимувальних ямах у водоймах Луганської області

Зимувальна яма - місце масового скупчення риб у заглибленнях дна річок і озер в зимовий період. Зазвичай на ямах зосереджуються риби одного виду, що забезпечує найкращі умови зимівлі. У проточних водоймах зимувальні ями знаходяться у найбільш глибоких місцях з уповільненою течією. В озерах і водосховищах вони розташовуються в зоні впадання річок, у місцях виходу підводних джерел.

Нагадуємо, риболовля у заборонений період дозволена на ділянках для любительського рибальства поза межами зимувальних ям. При цьому, любительський лов риби дозволяється зимовими вудками із блешнею вертикального блешніння з гачком, не більше 10, мормишкою, наживною і живцевою снастями. Загальна кількість гачків на водоймах загального користування не повинна перевищувати п’яти на рибалку, а на водоймах, де впроваджено платне рибальство – не більше десяти на одну особу.

Перелік основних зимувальних ям водних біоресурсів на осінньо-зимовий період 2019 - 2020 років:

На річці Сіверський Донець: Акваторія від нижньої за течією межі с. Григорівка до с. Шипилівка та на 2 км нижче за течією від нього; Акваторія від нижньої за течією межі м. Лисичанськ до верхньої за течією межі с. Устинівка; Акваторія у межах смт. Нижнє.

На річці Айдар: Акваторія від нижньої за течією межі смт. Новопсков до греблі біля с. Риб'янцеве; Акваторія від залізничного моста с. Проказине до греблі м. Старобільська; Ділянка р. Айдар від скидної труби стоків об’єкту очисної споруди в с. Половинкине Старобільського району до верхньої за течією межі. с. Хворостянівка; Акваторія від верхньої за течією межі с. Штормове до автомобільного мосту с.Маловенделівка.

На річці Красна: Акваторія в межах с. Преображенне; Акваторія від СПТУ 114 до насосної станції с. Хомівка; Акваторія в межах м. Сватове від старого молокозаводу до мосту поблизу ЗОСШ 7.

На річці Деркул: Акваторія від гирла р. Повної до греблі поблизу с. Красний Деркул.

Нагадуємо, що за недотримання зазначених норм передбачена адміністративна відповідальність - штраф від 34 до 680 грн. Крім штрафу за незаконний вилов нараховуються збитки за кожну виловлену рибину.

Державна екологічна інспекція у Луганській області закликає всіх рибалок-любителів та рибалок-спортсменів дотримуватись заборони на вилов водних біоресурсів у зимувальних ямах.



ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці