Інспекцією велика увага приділяється заходам державного контролю щодо дотримання вимог природоохоронного законодавства в сфері, використання, охорони і відтворення рослинного світу

Державною екологічною інспекцією у Луганській області (далі - Інспекція) велика увага приділяється заходам державного контролю щодо дотримання вимог природоохоронного законодавства в сфері, використання, охорони і відтворення рослинного світу.

Співробітники Інспекції з метою запобігання незаконних порубок здійснюють рейдові перевірки на предмет дотримання вимог природоохоронного законодавства на території Луганської області.

Так в ході перевірки 09.09.2019 року на території м. Рубіжне зафіксовано факт незаконного пошкодження одного сироростучого дерева до ступеня припинення росту.

Зазначений факт є порушенням Порядку видалення дерев, кущів, газонів і квітників у населених пунктах, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 01.08.2006 № 1045 та ст.153 Кодексу України про адміністративні правопорушення.

За даним фактом складено протокол, винесено постанову та накладено штрафні санкції у розмірі 170 грн. та нараховано шкоду заподіяну державі згідно з чинним законодавством, яка складає 550 грн. Правопорушнику пред’явлено претензію, зазначеного розміру шкоди, для сплати у добровільному порядку.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці