Міжнародний день чистого повітря для блакитного неба

7 вересня відзначається Міжнародний день чистого повітря для блакитного неба. Цей день служить закликом для того, щоб об'єднати зусилля людства та заявити про право на чисте повітря.

Забруднення атмосферного повітря є причиною загострення багатьох респіраторних захворювань, кардіологічних та інших хвороб, від яких щороку помирають мільйони людей. Наша країна, на жаль, входить в десятку країн з найвищим рівнем смертності від хвороб, пов'язаних із забрудненням атмосферного повітря.

Головною темою Міжнародного дня чистого повітря для блакитного неба в Україні є забезпечення потреб у чистому повітрі для кожного. Це особливо важливо в період воєнного стану. Бойові дії руйнують навколишнє середовище, забруднюючи його на довгі роки. Повномасштабна війна в Україні є трагедією світового масштабу. Щоб для країни-агресора це не залишилось безкарно та у подальшому притягнути ворога до відповідальності, Державна екологічна інспекція у Луганській області продовжує розраховувати збитки, завданні довкіллю Луганщини, у тому числі атмосферному повітрю.

Внаслідок пожеж, спричинених ворожими обстрілами, зафіксовано численні випадки викидів шкідливих речовин у повітря. При цьому площа згорілих лісів становить 261033800 м2, площа згорілих об'єктів – 86250 м2. Загальна сума збитків за забруднення атмосферного повітря складає 180453679,280 тис. грн.

        Працюємо на Перемогу!

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці