Участь у комісії з обстеження зелених насаджень на території смт. Новопсков та с. Осинове

14 червня 2021 року працівником Державної екологічної інспекції у Луганській області (далі – Інспекція) разом з членами Новопсковської ТГ було прийнято участь у комісії з обстеження зелених насаджень за заявами громадян на території смт. Новопсков та с. Осинове Старобільського району. Обстеження проведено згідно Постанови КМУ № 1045 від 01.08.2006 року «Про затвердження Порядку видалення дерев, кущів, газонів і квітників у населених пунктах», якою передбачено видалення аварійних, сухостійних і фаутних дерев при досягненні деревом вікової межі, ліквідації наслідків стихійного лиха, аварійної та надзвичайної ситуації.

Комісією було обстежено сто дерев. За результатами обстеження складено акт обстеження тих насаджень, які підлягають видаленню або омолодженню. На основі акту обстеження буде видано ордери на видалення або омолодження дерев.

Під час обстеження було виявлено, що більшість дерев, переважно ясенів, уражено шкідником – смарагдовою вузкотілою ясеневою златкою. Це вкрай небезпечний шкідник ясеню, горіху та деяких інших листяних порід дерев. На відміну від більшості інших стовбурових шкідників вона здатна нападати на абсолютно здорові дерева. Пошкоджені шкідником дерева зазвичай усихають протягом двох – трьох років. Златка відкладає личинки під кору дерева, які знищують кору і дерево засихає.

Шкідливість златки загрозливо велика. Традиційні хімічні методи не дають необхідного результату. Єдиним способом знищення златки на даний момент залишається вирубка і знищення уражених дерев.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці