20 квітня - День довкілля!

Людство швидко розвивається, майже кожен день розробляються нові технології, матеріали. Люди давно запускають супутники в космос, користуються нанотехнологіями, але так і не навчилися дбати про головне - планету Земля.

В сучасному розвиненому й повному всіляких новітніх технологій світі стало необхідно звертати увагу на те, що природу рідної землі потрібно охороняти. Люди повинні пам’ятати, що життя на Землі крихке, залежить від їх діяльності й потребує постійної уваги та підтримки. День довкілля – не тільки професійне свято, а й привід для того, щоб замислитися: «А що я особисто зробив для того, аби зберегти довкілля для прийдешніх поколінь?».

Давайте згадаємо, що ми всі живемо на одній планеті, і забруднюючи природу ми шкодимо у першу чергу самим собі та своїм нащадкам. Тому з такої прекрасної нагоди зробимо хоча б один крок на покращення стану довкілля. Кожен для себе повинен знайти його сам. Дехто відмовиться сьогодні від поїздки транспорті, хтось посадить дерево, а інший нарешті прибере сміття в своєму дворі. Але разом ми зробимо навколишнє середовище кращим, і надалі не забуватимемо про його охорону та збереження природних скарбів.

20.04.2019 Україна святкувала День довкілля! Це свято відзначають всі, чия професійна діяльність пов'язана з охороною і захистом природи: службовці профільних міністерств і відомств, співробітники екологічної інспекції, працівники заповідників і лісових господарств, екологи підприємств, всі хто небайдужі до проблем навколишнього середовища — активісти, члени громадських організацій, метою яких є боротьба за збереження ресурсів Землі.

Державна екологічна інспекція з радістю та від щирого серця вітає всіх, хто своє життя присвячує боротьбі за майбутнє нашої рідної планети. Адже саме збереження її багатств, зокрема, видового різноманіття тваринного і рослинного світу, чистоти води і повітря, реанімації земельних і лісових ресурсів є головною турботою професіоналів та ентузіастів цієї важливої справи!




ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці