Незаконною рибалкою нанесені збитки на суму майже 19 тисяч гривень.

Державними інспекторами Державної екологічної інспекції у Луганській області разом з співробітниками поліції БПСПОП «Луганськ 1» під час рейду виявлено факт порушення правил використання об’єктів тваринного світу. А саме, на каналі біля пруда-охолоджувача №3 ДТЕК Луганська ТЕС м. Щастя Новоайдарського району, два громадянина здійснювали незаконний лов риби за допомогою човна гумового та сіток волосяних довжиною 680 метрів, що є грубим порушенням правил рибальства. В сітках знаходились живі біоресурси у кількості 439 штук різного виду.




На громадян складено протоколи про адміністративні правопорушення за ч. 4 ст. 85 КУпАП, які направлені до Новоайдарського районного суду Луганської області для притягнення осіб до відповідальності. Також розрахована шкода державі, яку заподіяли правопорушники, розмір якої склав майже 19 тисяч гривень.

На жаль, це непоодинокий випадок, днями раніше було затримано 2 осіб та вилучено 1560 метрів сітей. Відносно правопорушників складено протоколи за ч. 4 ст. 85 КУпАП, які також направлені до Новоайдарського районного суду.

Державна екологічна інспекція у Луганській області нагадує, що за порушення правил рибальства законодавством передбачена не лише адміністративна, а й при істотній шкоді кримінальна відповідальність.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці