Всесвітній день Сонця

Європейське відділення Міжнародного товариства сонячної енергії (МОСЕ) (ISES-Europe) з 1994 року ініціювало щорічне проведення цього свята, щоб привернути увагу до можливості використання відновлюваних джерел енергії.

Сонячна енергія стає все більш важливою альтернативою традиційним джерелам енергії, таким як вугілля, нафта і газ, оскільки вона є безкоштовною, нескінченною, безпечною для довкілля.

В цей день ентузіасти і професіонали, громадські організації та фірми по всій Європі організовують різні заходи, пов’язані з демонстрацією можливостей сонячної енергетики. День Сонця дає шанс кожному привернути увагу до здійснюваних проектів, отриманих результатів, нових розробок або продукції, що випускається.

Всесвітній день Сонця нагадує нам про необхідність переходу до відновлюваних джерел енергії та підтримки розвитку сонячних технологій. Адже використання сонячної енергії сприяє зменшенню викидів парникових газів і забруднення навколишнього середовища, сприяє енергетичній незалежності та створює нові можливості для економічного розвитку.

 

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці