Нове життя відпрацьованих гільз: як маленькі митці перетворюють залишки від зброї на шедеври

У квітні 2024 року Державною екологічною інспекцією у Луганській області за підтримки Спілки ветеранів та інвалідів війни Луганської області був реалізований незвичайний та цікавий проєкт з розпису фарбами відпрацьованих гільз від снарядів, до участі в якому долучились юні митці дитячої творчої організації "Сходинки".

Головна мета цієї ініціативи - підтримка дітей, які живуть під час воєнного стану в Україні та ветеранів, які повернулися з передової. Діти отримали можливість відчути себе частиною мистецького процесу, виражаючи свої почуття та емоції через малювання, а ветерани мали можливість побачити акт перетворення предметів, які мають лише руйнівне та смертоносне призначення, на символи надії, миролюбства та відродження.

До того ж ця ініціатива має позитивний екологічний аспект. Замість того, щоб викидати відстріляні гільзи, які становлять небезпеку для навколишнього середовища, вони перетворилися на арт-об'єкти.

Розписані витвори мистецтва були передані ветеранській організації і це стало своєрідним символом незламності маленьких українців та вдячності Героям, які ціною власного життя захищали Українську землю від ворога. 




ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці