День вдячності волонтерам

20 квітня кожного року весь світ святкує важливу подію — День вдячності волонтерам.

 Волонтерський рух виник у Франції у 1920 році, коли молодь організувала добровільне відновлення зруйнованих під час Першої світової війни ферм. Ця ідея швидко зацікавила інші країни, і вже у 1990-х роках вона дійшла й до України.

Метою Дня вдячності волонтерам є привернення уваги суспільства до волонтерської діяльності та подяка волонтерам за їх відвагу, доброту, безкорисливість та щиру допомогу армії, людям у скрутному положенні та тваринам.

Під час війни в Україні волонтерський рух продемонстрував усьому світу цю потужну силу, здатну об’єднувати, організовуватись, допомагати, вирішувати найважчі завдання та протистояти викликам найскладніших часів у нашій державі. Дух волонтерства охопив значну частину населення, навіть малі діти долучилися до волонтерської діяльності.

Шановні волонтери, прийміть щиру вдячність за вашу працю, сміливість, наполегливість, за вміння розпізнати потреби людей і вчасно прийти на допомогу! Бажаємо усім вам невичерпної енергії, впевненості, наснаги у нелегкій, але дуже потрібній роботі! 

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці