День проліска або День підсніжника

Щорічно 19 квітня в багатьох країнах світу відзначається гарне весняне свято - День проліска або День підсніжника. Свою історію він веде з Англії, де був заснований в 1984 році. Взагалі в світі, в залежності від кліматичної зони, зацвітають проліски від січня до квітня.

Ця рослина відома ще з 1 тисячоліття, в середні століття його шанували як символ непорочності, а повсюдно почали вирощувати у 19 столітті. Сьогодні підсніжники ростуть на багатьох територіях Земної кулі, всього їх налічується близько 20 видів, але практично всі вони занесені в Червону книгу. Найпопулярніший вид - підсніжник білосніжний, а ще є грецька, візантійський, кавказький... Всі вони розрізняються за формою і забарвленням і навіть аромату, але всі вони дуже подобаються.

Ще не так давно вони росли в багатьох країнах, але квітучі рослини піддавалися масовому знищенню на букети, а їх цибулини хижацьки викопувалися. Тому в даний час більшість видів підсніжників занесено в Червону Книгу як зникаючий вид, збирати їх не можна.

День проліска відзначається з метою популяризації знань про раннє цвітіння та виховання дбайливого ставлення до дикорослих рослин. Це також нагадує нам про важливість екологічних навичок і потребу у збереженні різноманіття природи.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці