Прості способи захисту прав диких тварин

1. Не купуйте диких тварин. У неволі тварини отримують лише штучне та водночас неправильне вигодовування. Необхідних умов та простору теж не вистачає, особливо хижакам, тому протягом життя вони страждають від безлічі хвороб та простійного стресу. До того ж законодавством України передбачено кримінальну та адміністративну відповідальність за неналежне утримання  тварин.

 2. Не купуйте хутряні вироби, препарат народної медицини із жиру диких тварин, настоянок зі зміями, тощо.

3. Рухаючись на авто поза межами населених пунктів дотримуйтеся обмежень швидкості, особливо там, де встановлено знаки про зони міграції диких тварин через дорогу.

4. Не турбуйте диких тварин у природному середовищі – у диких місцевостях намагайтеся на ходити поза туристичними стежками та не створюйте у дикій природі гучних гулянок або іншого надмірного шуму.

5. Використовуйте косметику, яку не тестують на тваринах. В мережі ви можете переглянути списки компаній, які відмовилися від тестування на тваринах. Можна також орієнтуватися на країну-виробника. Так, виробники з країн ЄС, Канади, Австралії та Нової Зеландії не використовують для тестування тварин – це заборонено на законодавчому рівні.

Станьте цивілізованими людьми – підтримайте захист прав тварин!

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці