Збережи довкілля-сортуй відходи!

Щороку кожен житель України виробляє від 300 до 500 кілограмів сміття. Поширені дані показують, що загалом в країні викидають близько 10 мільйонів тон відходів на рік, а лише 3-5% з них піддаються переробці.

Більшість цих відходів потрапляє на звалища побутового сміття, кількість яких в Україні налічується приблизно 6 тисяч. Проте, окрім офіційних місць, існують також несанкціоновані сміттєзвалища, де безконтрольно нагромаджуються відходи.

Пластик становить від 13% до 20% загального обсягу сміття, що складає приблизно 80 кілограмів на людину щорічно. Важливо відзначити, що розкладання поліетиленового пакету призводить до викиду понад 70 хімічних сполук у повітря, більшість з яких шкідливі для здоров'я.

На звалищах температура розкладання може бути настільки високою, що спричиняє загоряння сміття. Часто його спалюють навмисно для зменшення об'ємів відходів. Наслідки цього процесу очевидні: отруйний дим, забруднення атмосферного та водного середовища, а також забруднення ґрунту та підземних вод. Зменшити цей негативний вплив можливо шляхом сортування відходів.

Сортування відходів, повторне використання та зменшення споживання ресурсів - це те, що може допомогти кожному з нас у боротьбі з проблемою сміття. Головне - почати діяти.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці