Штучні квіти: небезпека для здоров'я людей та довкілля!

У поминальні дні українці вшановують пам'ять своїх рідних і несуть на їх могили штучні квіти, не замислюючись над тим, яку небезпеку вони собою несуть.

Квіти виготовляють із синтетичних пластмас, ниток та паперу оброблених парафіном. Під дією сонячних променів виділяється неприємний запах, а також від цього впливу можуть виникнути пожежа.

Розкладання пластикових квітів і вінків в ґрунті триває протягом 400 років. А після їх спалювання виділяється велика кількість токсичних речовин – фенол, формальдегід, оксиди азоту, які мають сильний канцерогенний вплив, що може призвести до розвитку від алергічних реакцій до онкологічних захворювань.

Слід пам'ятати, що пластикове сміття – це шкода для навколишнього природного середовища і небезпека для здоров'я і життя людей, бо, на жаль, в Україні немає жодного безпечного методу їх утилізації.

Альтернативою пластиковим квітам можуть стати живі квіти, газонна трава або висаджені ті рослини, які до вподоби.

В Європейських країнах штучні квіти заборонено приносити на кладовище. Там тільки живі квіти та віночки з них.

Державна екологічна інспекція у Луганській області закликає громадян бути екологічно свідомими, відповідальними до себе, оточуючих та довкілля, та нарешті відмовитися від старих шкідливих звичок, які шкодять довкіллю і здоров’ю людей!

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці