Спеціалісти Інспекції пройшли навчання на тему «Управління промисловими відходами: хвостосховища»

27 березня 2024 року спеціалісти Державної екологічної інспекції у Луганській області прийняли активну участь у навчанні, організованому Центром підвищення кваліфікації працівників водного господарства. Тема заходу «Управління промисловими відходами: хвостосховища».

Навчання проводилось в режимі онлайн-конференції на популярній платформі ZOOM, що забезпечило широкий доступ учасників з різних регіонів країни. Під час навчання акцентувалася увага на накопичувачах багатотоннажних рідких промислових відходів, внутрішні та зовнішні чинники небезпеки, ймовірні аварійні сценарії такі як, пошкодження дамби із подальшим витоком відходів, переливи, просочення, фільтрація відходів, пожежі та вибухи, пошкодження трубопроводів, та інші.

Також були розглянуті законодавчі аспекти екологічної та техногенної безпеки хвостосховищ, етапи життєвого циклу хвостосховищ, та розвиток законодавства України в сфері екологічної та техногенної безпеки хвостосховищ, європейські стандарти безпеки та позиції для України.

Такі заходи демонструють важливість постійного професійного розвитку та підвищення кваліфікації для забезпечення екологічної безпеки та сталого розвитку.

Державна екологічна інспекція у Луганській області дякує викладачу та організаторам заходу за їхню роботу у підготовці та координації всіх аспектів навчання, за цей цінний досвід та спільні зусилля у покращенні нашої екологічної практики.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці