Всесвітній день енергоефективності

5 березня відзначається Всесвітній день енергоефективності, який спрямований на підвищення усвідомленості людей про важливість збереження енергії та використання її більш ефективно. Вперше ідея його створення з’явилася у 1998 на тематичній конференції, присвяченій проблемам енергоефективності, що відбулася в Австрії.

На відміну від простого заощадження енергії, яке полягає тільки у зниженні використання енергоносіїв, енергоефективність – це корисне, раціональне її витрачання. Питання енергоефективності актуальне як для домогосподарств, так і для комерційних структур.

Енергоефективні технології спрямовані на зменшення споживання енергії без втрати продуктивності. Це може охоплювати використання відновлюваних джерел енергії, впровадження енергозберігаючих систем у будівництві та промисловості, а також оптимізацію процесів для ефективнішого використання енергії.

Загальна мета полягає в тому, щоб зменшити негативний вплив на навколишнє середовище, зменшити викиди парникових газів та забезпечити стале споживання ресурсів для майбутніх поколінь. 

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці