Інспекцією прийнято участь у онлайн-навчанні «Визначення розмірів відшкодування збитків, заподіяних державі внаслідок самовільного користування надрами»

15 лютого 2024 року спеціалісти Державної екологічної інспекції у Луганській області прийняли активну участь у навчанні, організованому Центром підвищення кваліфікації працівників водного господарства.

Тема заходу «Визначення розмірів відшкодування збитків, заподіяних державі внаслідок самовільного користування надрами» є вкрай актуальною в сучасному екологічному контексті.

Навчання проводилось в режимі онлайн-конференції на популярній платформі ZOOM, що забезпечило широкий доступ учасників з різних регіонів країни.

Під час навчання акцентувалася увага на важливих аспектах, пов'язаних із визначенням відшкодування збитків, враховуючи вплив воєнних дій та самовільного користування надрами. Учасники отримали вичерпну інформацію щодо регулювання господарської діяльності в умовах воєнного стану, види оцінки збитків та процедури визначення шкоди. Розглядали законодавство, пов'язане з приєднанням України до угоди про Реєстр збитків від агресії Росії.

Також були розглянуті питання взаємодії Міністерства оборони України з Міністерством захисту довкілля та природних ресурсів України, Державною екологічною інспекцією України щодо фіксації фактів заподіяння шкоди та визначення збитків, нанесених навколишньому природному середовищу внаслідок збройної агресії Російської Федерації.

Державна екологічна інспекція у Луганській області дякує Центру підвищення кваліфікації працівників водного господарства за цікаве, змістовне та актуальне онлайн-навчання!

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці