Увага! Набула чинності Постанова КМУ №58 від 20.01.2023

З 1 січня 2024 року набула чинності Постанова КМУ №58 від 20.01.2023 року «Про затвердження Порядку подання та розміщення звіту суб’єкта господарювання про дотримання умов дозволу на викиди та виконання заходів щодо здійснення контролю за дотриманням установлених гранично допустимих викидів забруднюючих речовин».

Відтепер суб’єкти господарювання, які мають дозволи на викиди, повинні щорічно надавати дозвільному органу звіти в електронному або паперовому вигляді.

Ці звіти міститимуть інформацію про дотримання умов дозволів на викиди та заходи, які вживаються для контролю викидів забруднюючих речовин.

Подача та розміщення звіту в електронному форматі доступні суб’єктам господарювання, які підтвердили свою ідентифікацію через інтегровану систему електронної ідентифікації та кваліфікований електронний підпис, у власному електронному кабінеті на платформі “ЕкоСистема”.

Звіт подається щорічно не пізніше 31 березня наступного року після закінчення звітного періоду. Проте, відповідно до Закону України «Про захист інтересів суб’єктів подання звітності та інших документів у період дії воєнного стану або стану війни», суб’єкти господарювання можуть надати звіти протягом трьох місяців після припинення або скасування воєнного стану або стану війни за весь період, коли не були подані звіти чи не виконувалися зазначені обов’язки.  

   

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці