День створення організації ООН з охорони навколишнього середовища (UNEP)

15 грудня 1972 року в Стокгольмі під час проведення першої конференції ООН, присвяченій охороні навколишнього середовища, була створена Програма організації ООН з охорони навколишнього середовища (UNEP).

Програма спрямована на вирішення найгостріших проблем сучасної екологічної кризи (опустелювання, деградації ґрунтів, погіршення якості і зменшення кількості прісних вод, забруднення Світового океану).

Допомога країнам у визначенні та розв’язанні проблем стабільності та безпеки, які виникають у зв’язку з питаннями навколишнього середовища, а також поліпшення загального взаєморозуміння шляхом зміцнення діалогу і співробітництва з екологічних питань є головною метою діяльності Програма організації ООН з охорони навколишнього середовища.

День заснування UNEP – це не лише відзначення її створення, але й нагадування про постійну та нагальну потребу у розв’язанні екологічних проблем у всьому світі. Завдяки своїм різноманітним програмам та ініціативам UNEP продовжує надихати та сприяти глобальним діям задля більш здорової та стійкої планети.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці