Навчальний семінар «Досвід іноземних країн у контролі та відновленні деградованих ґрунтів»

6 грудня 2023 року Державна екологічна інспекція у Луганській області приєдналася до семінару, спрямованого на обмін досвідом у контролі та відновленні деградованих ґрунтів за матеріалами Мережі Європейського Союзу з імплементації та забезпечення виконання екологічного законодавства (IMPEL) «Water & Land Remediation Conference». Семінар на тему «Досвід іноземних країн у контролі та відновленні деградованих ґрунтів» був організований Державною екологічною інспекцією України у форматі відеоконференції через платформу Zoom.

Під час семінару був представлений широкий спектр досвіду управління забрудненими територіями іноземних країн, таких як Польща, Естонія, Фінляндія, Чеська Республіка, Словаччина, Румунія, Сербія, Косово, Албанія, Північна Македонія та Нідерланди.

Було зазначено різноманітні підходи до відновлення забруднених територій, такі як SPIRE - розумна постіндустріальна регенеративна екосистема, програма моніторингу "Локалізація забруднення ґрунтів важкими металами", критерії Європейської агентури з оточуючого середовища LSI003 щодо управління забрудненими територіями.

Семінар став важливим кроком у сприянні обміну знаннями та кращими практиками з відновлення деградованих ґрунтів. Такий обмін досвідом між експертами з різних країн сприятиме покращенню практик управління деградованими територіями, сприяючи створенню більш ефективних та стійких методів відновлення природних екосистем.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці