Всесвітній день домашніх тварин

Щороку 30 листопада починаючи з 1931 року, в багатьох країнах відзначають чудове міжнародне свято - Всесвітній день домашніх тварин (World Pets Day). Свято було засновано в Італії на міжнародному конгресі руху на захист природи. Це свято було створене з метою підкреслити важливу роль, яку домашні тварини відіграють у нашому житті.

Цей день присвячений усім домашнім тваринам: собакам, кішкам, папугам, рибкам, морським свинкам, пацюкам, хом'якам, кроликам, шиншилам, зміям, ігуанам, черепахам, коням і багатьом іншим. Домашні улюбленці є нашими компаньйонами, друзями і часто членами родини.

Традиційно в цей день проходять спеціальні акції, лекції, семінари, конференції, безкоштовні вакцинації, виставки-продажу домашніх кішок і собак. Проводяться концерти з перерахуванням коштів на допомогу тваринам. В дитячих установах проводяться бесіди про співчуття і любов до братів наших менших, про необхідність берегти життя в будь-яких його проявах.

Всесвітній день захисту домашніх тварин нагадує, що потрібно неодмінно любити і плекати домашніх тварин, цінувати і поважати їх, адже вони так потребують нашої уваги і турботи.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці