Доримуйтесь природоохоронного законодавства щодо охорони об’єктів рослинного світу у передноворічний період!

Із метою дотримання вимог природоохоронного законодавства під час заготівлі та реалізації хвойних насаджень у період підготовки до Нового 2024 року дорученням Державної екологічної інспекції України № 1742 від 22 листопада 2023 року передбачено проведення ряду заходів державного нагляду (контролю) спрямованих на охорону лісів від незаконних рубок та дотриманням вимог законодавства при реалізації новорічних ялинок у місцях продажу.

Державна екологічна інспекція у Луганській області попереджає про адміністративну відповідальність, відповідно до ст. 88-1 КУпАП порушення порядку придбання, збуту чи розповсюдження об’єктів рослинного світу - тягне за собою накладення штрафу від 510 до 1700 гривень з конфіскацією об’єктів рослинного світу чи без такої. За аналогічне порушення в межах природно-заповідного фонду, сума накладеного штрафу складає 1700-3655 грн. з конфіскацією об’єктів рослинного світу.

Згідно ст. 65 КУпАП незаконна порубка і пошкодження дерев і чагарників; знищення або пошкодження лісових культур, сіянців або саджанців у лісових розсадниках і на плантаціях, а також молодняка природного походження і самосіву на площах, призначених під лісовідновлення, - тягнуть за собою накладення штрафу на громадян в розмірі від 510 до 1020 грн і на посадових осіб - від 2550 до 5100 грн.

Відповідно до ст. 153 КУпАП за знищення або пошкодження зелених насаджень, окремих дерев, чагарників, газонів, квітників та інших об’єктів озеленення в населених пунктах, - передбачено накладання штрафу на громадян від 170 до 510 грн і на посадових осіб або фізичних осіб – підприємців – від 510 до 850 грн

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці