Вітаємо з Днем Гідності та Свободи!

Українське національне свято, що відзначається щорічно 21 листопада, починаючи з 2017 року. Дата є знаменною для кожного українця і почала святкуватися замість Дня Свободи (22 листопада), проголошеного у 2005 році та скасованого у 2011 році. Свято покликане затвердити прагнення українських громадян до демократії, свободи та справедливості і схвалити рух до європейського майбутнього. Свято проголошене 30 вересня 2017 року Указом Президента України №300/2017 «Про відзначення у 2017 році Дня Гідності та Свободи».

Цей день – символ творення новітньої історії держави та пам’ятна дата, що вшановує мужність та патріотизм громадян, які відстоювали цінності свободи, демократії та вибір народу щодо європейського розвитку держави.

Свято вказує на дві доленосні для українського народу події: Помаранчеву революцію, що відбулася в 2004 р. та Революцію гідності – 2013-14 років.

Свято об’єднує в собі згадки про дві важливі події українського державотворення, що стали для кожного українця символом відстоювання прав та свобод кожного громадянина. Ці події назавжди змінили хід історії нашої держави. 

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці