Радіодиктант національної єдності України

Україна, як багатонаціональна країна, завжди наголошувала важливість національної єдності та збереження мовної та культурної спадщини. Одним із символів цієї єдності є Радіодиктант, який щороку об'єднує мільйони українців, незалежно від віку, соціального статусу чи місця проживання. Цей захід став традиційною та очікуваною подією для всіх, хто прагне зробити свій внесок у підтримку та розвиток української мови.

Ідея Радіодиктанту виникла 23 роки тому, його у 2000 році започаткувала команда Українського радіо з метою об'єднати всіх українців. Завдяки радійній трансляції та інтернет-доступу до Радіодиктанту можуть долучитися люди з будь-яких куточків світу. Тож в Україні від 2000 року стало доброю традицією писати його цілими колективами в День української писемності і мови.

Державна екологічна інспекція у Луганській області долучилася до написання Радіодиктанту національної єдності, який відбувся 27 жовтня 2023 року. До участі у радіодиктанті цього року приєдналися учасники з усіх куточків України – студенти й школярі, вчителі та держслужбовці, мами в декреті та працівники офісів, незламні харківчани в укритті та наші мужні військові!

Це не просто диктант - це момент національної єдності в ім’я вдосконалення нашої рідної мови та збереження традицій. Участь у цьому заході є символом нашого патріотизму та підтримки України, ми горді бути частиною нашої нації, ми горді, що ми українці!

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці