Бережіть природу, не залишайте сміття у лісі!

       Ліси є надзвичайно важливими компонентами нашого природного середовища. Вони не тільки надають домівку для безлічі видів рослин і тварин, але також виконують численні екологічні та кліматичні функції. Один із аспектів, який серйозно загрожує лісам, це недбале викидання сміття в природних екосистемах.                                                                             Державна екологічна інспекція у Луганській області вкотре нагадує: чинним законодавством суворо заборонено несанкціоноване скидання і розміщення відходів, у тому числі у лісах. Статтею 73 Кодексу України про адміністративні правопорушення передбачено відповідальність за засмічення лісів відходами. Штрафні санкції  становлять: для громадян від 425 до 850 гривень, посадових осіб – від 850 до 1700 гривень відповідно.

   Тож дотримуйтесь правил дбайливого поводження у лісах: викидайте сміття у спеціально відведених місцях, використовуйте сміттєві баки та контейнери, які розміщені в лісах або на їхніх межах. 

     Зберігаючи ліси чистими від сміття, ми зберігаємо майбутнє нашої планети і забезпечуємо комфортне і здорове оточення для наших нащадків.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці