Розраховано збитки внаслідок засмічення водних об’єктів на суму майже 1 млрд 700 млн грн

    На території Луганської області було виявлено ще 3 військові злочини рф, а саме: завдані Державі збитки внаслідок засмічення водних об’єктів. Засмічення русел річок залізобетонними конструкціями та металевими деталями є наслідком збройної агресії рф. Площа засмічених водних об’єктів складає майже 1400 квадратних метрів.

   Державною екологічною інспекцією у Луганській області на підставі «Методики визначення збитків, заподіяних внаслідок забруднення та/або засмічення вод, самовільного користування водними ресурсами», затвердженої наказом Міністерства захисту довкілля та природних ресурсів України 21.07.2022 року №252 розрахувала збитки, які становлять значну суму, а саме майже 1 млрд 700 млн грн. 

     Державна екологічна інспекція у Луганській області вживає заходів для фіксації та систематизації збитків, а також для включення цієї інформації до єдиної системи контролю за загрозами. Це дозволить ефективно відстежувати наслідки забруднення та засмічення території Луганщини, та у подальшому здійснювати відповідні заходи для відновлення екологічної рівноваги в регіоні.                                                                   

    Працюємо на Перемогу!

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці