Всесвітній день охорони місць проживання

Щорічно, 6 жовтня, відзначається Всесвітній день охорони місць проживання, який покликаний нагадати кожному з нас про необхідність захисту не тільки флори й фауни, а, в першу чергу, середовища їх існування.

Безконтрольне втручання людини в закони флори і фауни призвели до незворотнього зникнення сотень видів тварин і рослин. І зараз на межі повного зникнення перебуває безліч видів різної живності.

Для захисту природних багатств планети були створені різні природоохоронні громадські організації, які традиційно проводять свої акції у цей день. Однією з найбільш відомих організацій можна назвати «Грінпіс». Вона була створена в 1971 році.

У рамках свята по всьому світу природоохоронні та екологічні організації проводять різні екологічні заходи, які закликають все світове співтовариство замислитися про необхідність дбайливого ставлення та збереження природи нашої планети, а також створити всі необхідні умови для збереження унікальних місць проживання, яких з кожним роком стає все менше і менше.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці