Всесвітній день здоров’я навколишнього середовища

Починаючи з 2011 року, 26 вересня відзначається Всесвітній день здоров’я навколишнього середовища. Мета цієї події – прийняття відповідних рішень до проблем із забрудненням навколишнього середовища.

Для покращення стану довкілля активісти звертаються за допомогою до громадськості. У цей день проводяться мітинги, озеленення міста та спільне прибирання території. Всі ці заходи сприяють відновленню нормального стану довкілля. Кожен охочий може взяти участь, щоб покращити стан навколишнього середовища.

Ініціатором свята виступає Міжнародна федерація здоров’я довкілля. Організація займається розповсюдженням інформації з даної проблеми серед населення, сприяє співпраці країн у намаганнях покращити стан навколишнього середовища на планеті в цілому, привертає увагу людства до управління стихійними лихами та зниження їх ризиків.

Цьогоріч актуальною темою для України та всього світу є екологічні наслідки російської агресії. Внаслідок бойових дій гинуть рослини та тварини, пожежі є потужним джерелом викидів парникових газів, руйнування екосистем, забруднення ґрунтів, зменшення біорізноманіття. Дуже важливо щоб шкода довкіллю була максимально зафіксована та у подальшому компенсована агресором.

Ця тема є важливою для всього людства, особливо в умовах повномасштабної війни росії проти України ми мусимо дбати про збереження навколишнього середовища для комфортного життя майбутніх поколінь. 

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці