22 вересня - Міжнародний день без автомобілів

День без автомобілів 22 вересня в багатьох країнах світу відзначається Міжнародний день без автомобілів. Цього дня заради збереження довкілля та здоров’я люди використовують громадський транспорт, велосипеди чи взагалі стають пішоходами.

Мета такого заходу – привернути увагу до проблеми забруднення атмосферного повітря транспортними засобами, знизити рівень концентрації вихлопних газів у міському повітрі, зменшити шумове навантаження. Надмірна автомобілізація міст, яка спостерігається останнім часом, загрожує як довкіллю, про що весь час нагадують екологи, так і людському життю – починаючи зі стресів, закінчуючи травматизмом, а то й взагалі, втратою життя в результаті автомобільних аварій.

День без автомобілів в Україні офіційно не відзначають, однак такі акції проходять за ініціативою громадськості чи місцевих органів влади в деяких містах України.

Організатори акції Всесвітній День без автомобіля вважають, що кожен водій повинен вносити свій внесок у загальну справу. Наприклад, елементарне регулювання двигуна машини може скоротити шкідливі викиди на 10%.

Долучившись до акції, люди можуть хоча б на один день знизити ступінь викидів в атмосферу, та вплинути позитивно на екологію свого міста.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці