15 вересня - День народження організації «Грінпіс» («Greenpeace»)

Мета цієї організації – розв'язання глобальних екологічних проблем, зокрема й через привернення до них уваги громадськості та влади.

У 1971 році невелика група екологів «оголосила війну» американському уряду, який проводив ядерні випробування на острові Амчитка. Саме у членів цієї групи на чолі з Беном Меткафом і Девідом Таггартом виникла ідея створення екологічної організації «Greenpeace».

Основні цілі «Greenpeace»:

- Захищати біорізноманіття в усіх його формах.

- Запобігати забрудненню та зловживанню океаном, землею, повітрям і прісною водою. - Усунути всі ядерні загрози.

- Сприяти миру, глобальному роззброєнню та ненасиллю.

Основні принципи організації «Greenpeace» – незалежність, протест дією і ненасильство. Головними завданнями члени "Зеленого світу" вважають екологічне відродження і залучення влади до збереження природи.

До основних напрямів роботи організації відносять:

1) припинення виготовлення токсичних речовин;

2) зупинка глобального потепління;

3) збереження природи океанів, лісів і джунглів;

4) введення екологічно стійкого землеробства.

З моменту свого Дня народження «Greenpeace» перетворився на потужну і авторитетну міжнародну організацію, яка відстоює інтереси людини у питаннях, що стосуються екології. Основний важіль дії «Greenpeace» — мирний протест.

Фінансується організація і її відділення виключно за рахунок особистих добровільних пожертвувань прихильників руху у світі. Головним керівним органом є Рада «Greenpeace», що складається з представників всіх організацій, які існують більш ніж у 40 країнах світу.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці