Урядом внесено зміни до Порядку проведення громадських слухань у процесі здійснення оцінки впливу на довкілля

Відтепер громадські слухання з ОВД будуть проводитися у режимі відеоконференції, повідомляє Міністерство захисту довкілля та природних ресурсів у Facebook.

У повідомленні пояснили, що нові норми допоможуть:

• зробити процедуру ОВД більш відкритою та прозорою;

• долучатися громадськості до схвалення важливих рішень у сфері захисту довкілля.

Зазначається, що такі зміни передбачає закон 3227-IX «Про внесення змін до деяких законів України щодо удосконалення та цифровізації процедури оцінки впливу на довкілля», а саме змінами, які набули чинності 29 липня 2023 року.

Заступник міністра захисту довкілля та природних ресурсів Олена Крамаренко підкреслили, що це важливий крок після трирічних карантинних обмежень для відновлення участі громадськості.

Під час воєнного стану громадські слухання проводитимуть у режимі відеоконференції, повідомляє Міністерство захисту довкілля та природних ресурсів.

Зазначається, що відтепер в оголошенні про початок громадського обговорення суб’єкт господарювання має вказувати:

- інформацію про дату і час проведення громадських слухань;

- посилання для підключення до відеоконференції (таке посилання створює відповідний уповноважений орган).

У повідомленні підкреслили, що у територіальних громадах, що розташовані в зоні бойових дій або перебувають у тимчасовій окупації, ОВД планованої діяльності не здійснюється.

У пресслужбі пояснили, що проведення ОВД на територіях в зоні бойових дій можливо за певних умов. А саме, якщо там здійснюють свої повноваження органи державної влади України та існує можливість забезпечити проведення процедури відповідно до Закону.  

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці